Strešne kritine

Strešne kritine

Strešna kritina bo vašo zgradbo varovala pred različnimi vremenski vplivi in ji obenem lahko dala zanimiv izgled. Ker so vremenske obremenitve in želje naročnikov precej različne imamo na voljo široko paleto različnih kritin.

Vlaknocementne plošče

esal jerkovicEnojno pokrivanje z ravno kritino dimenzij 40x40 cm je zaradi oblike in načina polaganja plošč izredno gospodarno, obenem pa deluje streha s poudarjenimi poševnimi linijami razgibano in elegantno.
Plošče dimenzij 40x40 cm in 72x40 cm so namenjene za dvojno pokrivanje, ki je eno izmed najzanesljivejših izvedb, saj je površina po celi ploskvi pokrita dvakrat, na mestih preklopa pa celo trikrat.

Betonska kritina

Bramac, Eternit, itd. narejena iz naravnih materialov, dobavljiva v različnih barvah. Za strehe z nakloni med 20 in 45 stopinj. Minimalen naklon, pri katerem je še možno polagati betonsko kritino je 17 stopinj.

Opečna kritina

Tondach in druge kvalitetne naravne kritine z dolgo življensko dobo in tradicijo, saj jo najdemo na marsikateri hiši. V osnovi je kritina narejena iz naravne gline in vode ter posušena na zraku ter žgana. Današnji tehnološki procesi pa večkrat žgani opečni kritini še podaljšajo življensko dobo.

Rheinzink kritina

Klik letveni sistem, stopničasta tehnika, romb, dvojni stoječi zgib in pravokotno stoječi zgib so različni načini pokrivanja streh z naravno pločevinasto kritino. Pločevinasta kritina je že dolgo v uporabi in z Rheinzink sistemi je kritina dobila nov estetski potencial. V našem podjetju se mojstri redno udeležujejo izobraževalnih seminarjev, svoje znanje pa uporabijo pri pokrivanju  vaše strehe ali fasade.

Rhepanol fk kritina

Izjemno kvalitetna polimerna kritina iz poliizobutilena ima že več kot 100 letno tradicijo. V primerjavi s podobnimi PVC kritinami, ki vsebujejo razna topila ter mehčala jo odlikuje precej daljša življenska doba ter možnost popravil ter adaptacij tudi kadarkoli po vgraditvi. Gre za naravni material – izvleček kavčuka, ki ga je možno reciklirati ter ponovno uporabiti. Pokrivanje ravnih in razgibanih streh, skritih žlebov in problematičnih obrob ni več težavno delo, saj je Rhepanol fk izredno prožen, tehnika lepljenja pa izvrstno zatesni še tako problematične detajle.

Rhepanol hg kritina

Kritina namenjena ravnim streham in zelenim streham.  Problematično tesnenje ozelenele strehe rešimo s kvalitetno Rhepanol hg membrano iz naravnih materialov, ki jo je možno reciklirati in ponovno uporabiti. Ima posebno koreninsko zaščito, ki jo naredi neprobojno za korenine večjih dreves oz. rastlin tudi po daljšem časovnem obdobju.

Bitumenska kritina

Bitumenska strešna kritina – Tegola je ena izmed lažjih in ne preveč razširjenih strešnih kritin.

Umetne mase

Za nadstreške, terase, garaže pri pokrivanju uporabljamo plošče iz umetnih PVC ali polimernih materialov. Prednost pred ostalimi kritinami pa je možnost namestitve prosojne kritine, ki prepušča veliko svetlobe.

Lesena strešna kritina - skodle

Ena izmed najstarejših kritin, ki je občasno še vedno v uporabi, dandanes le v visokogorju. Sodobni objekti so redko pokriti s skodlami, saj jih je izrinila obilica novih, cenejših materialov.

Solarne celice

Poleg montaže solarnih celic, namenjenih proizvajanju elektrike ali ogrevanju, na že obstoječo kritino montiramo tudi sončne panele, ki so obenem strešna kritina. Gre za novost na področju solarnih panelov. S predhodno odločitvijo o namestitvi solarne elektrarne se tako izognete dvakratnemu prekrivanju strehe.