Spletno gostovanje, registracija domen

Spletno gostovanje, registracija domen

Spletno gostovanje Prasicek.si

Spletna stran tesarstvo-krovstvo.si je gostovana na strežnikih podjetja Spletno gostovanje Prasicek.si. Spletno gostovanje Prasicek.si je servis, specializiran za spletno gostovanje in registracijo domen. Spletno gostovanje Za vse ki iščjo poceni in dobro gostovanje, je Prasicek.Si je prava rešitev. Seveda pa nizka cena ni na račun kvalitete - gostovanje strani je zagotovljeno na vrhunskih strežnikih, lociranih v Sloveniji. Spletno gostovanje vašega podjetja, ustanove, društva, organizacije ali karkoli drugega, lahko brez skrbi prepustite mojstrom na Spletno gostovanje Prasicek.Si.

Kaj pa to sploh je gostovanje?

Vsakdo, ki želi izkoristiti internet kot medij, preko katerega lahko svojo ponudbo predstavi širnemu svetu potrebuje spletno gostovanje ali gostovanje spletnih strani. Gostovanje je običajno razdeljeno na različne pakete. Za vse skupaj se potrebuje strežnik, priklopljen na internet, na katerem potem gostuje vaša stran. Naslednji korak je, da se ta spletni prostor 'poveže' z domeno, katero vpišete v vaš brskalnik. Naj bo ta laična razlaga dovolj za zdaj. Več o domenah preberite v spodnjem odstavku, več o spletnem gostovanju pa na straneh podjetja Prasicek.si.

Registracija domen

Poglejmo si še kaj so to domene, v nadaljevanju pa še o registraciji domen. Domena je kot ime vaše spletne strani. Naslov, ki ga je potrebno vpisati v vaš brskalnik, da najdete svojo stran. Domena je torej usmerjena na vaš prostor gostovanja na določenem strežniku. Domeno je pred tem potrebno registriratioziroma rezervirati. Domeno lahko zakupite za 1 leto ali več. Več o stroških in registraciji domen boste prav tako izvedeli na spletni strani Prasicek.Si.